• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Η φωτογραφία είναι ένα ακριβό χόμπι. Μπορείτε να δώσετε εύκολα 800 € σε ένα αξιοπρεπές σώμα DSLR  και, στη συνέχεια, μπορείτε να βγείτε έξω και να αγοράσετε φακούς, τρίποδα, ένα φλας και φυσικά κάτι για να τα μεταφέρετε όλα. Προσωπικά, προτιμώ να έχω τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό που μπορώ να έχω, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι έχω λιγότερο εξοπλισμό από τους άλλους ανθρώπους. Από την άλλη πλευρά, εάν σας αρέσει η τεχνολογία και χρειάζεστε κάθε κομμάτι του εξοπλισμού τώρα, ίσως θέλετε να εξετάσετε μερικές ιδέες εξοικονόμησης χρημάτων.

Η Τσάντα - Έχω ένα backpack Lowepro και μια κλασική τσάντα. Όταν ταξιδεύω χρησιμοποιώ την απλή τσάντα επειδή το LOWEPRO φωνάζει «κλέψτε με». Το αστείο είναι, ότι η τσάντα μου των 25€ με έχει υπηρετήσει με επιτυχία επί σειρά ετών. Τώρα, αισθάνομαι πολύ «γαμάτος» με το Lowepro  μου απέναντι στο φιλαράκι μου τον Νίκο, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πραγματικά. Αν μπορείτε να κάνετε ένα καλό προγραμματισμό για το τι θα φωτογραφήσετε και τις συνθήκες φωτογράφισης, τα λιγοστά πράγματα που χρειάζεστε χωράνε στην τσάντα σας.

Το σώμα της μηχανής - Εντάξει, είναι ωραίο να έχουμε την τελευταία Nikon D1, αλλά εσείς ως φωτογράφος την χρειάζεστε πραγματικά; Η παλαιά παροιμία ότι είναι καλύτερο να δαπανήσετε τα χρήματά σας για τη βελτίωση του φακού από ένα καλύτερο σώμα, βρίσκει εφαρμογή και στις μέρες μας. Ξοδέψτε στο σώμα όσα αντέχει η τσέπη σας και αν είστε καλός φωτογράφος η μηχανή δε θα κάνει καμία διαφορά.

Φακοί - οι «ταχύτεροι» φακοί, γενικά είναι πιο ακριβοί. Αν αποφασίσετε να γλιτώσετε λεφτά από τον φακό σχεδόν σίγουρα πρέπει να θυσιάσετε την ποιότητα. Ένας φακός που πηγαίνει σε f/1.2 είναι γενικά καλύτερος από ένα φακό f / 3,5 και πιο ευέλικτος, ειδικά αν θέλετε να έχετε μεγάλα διαφράγματα. Ωστόσο, ένας γρήγορος Canon ή Nikon φακός κοστίζει πολλές φορές τα διπλάσια από ένα ελαφρώς πιο αργό εναλλακτικό Tamron. Αν δεν έχετε μια συγκεκριμένη ανάγκη για την ταχύτερο φακό, πηγαίνετε στην πιο αργή και φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Post Production –Το  Photoshop είναι το κλασικό εργαλείο για την επεξεργασία των ψηφιακών εικόνων. Κοστίζει επίσης ένα σωρό χρήματα (αν το έχετε αγοράσει). Από την άλλη, το GIMP είναι δωρεάν και κάνει σχεδόν τα πάντα που κάνει το Photoshop. Στην πραγματικότητα, πολλοί επαγγελματίες το προτιμούν.

Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή – Μην προτιμήσετε το φιλμ τουλάχιστον ξεκινώντας με την φωτογραφία, η τσέπη δεν χωράει ρομαντισμούς. Με τις ψηφιακές μηχανές SLR να ευημερούν και να προσφέρουν υψηλά στάνταρ ποιότητας δεν χρειάζεστε το φίλμ. Μόνο αφοσιωμένοι ειδικοί ή επαγγελματίες μπορεί να χρειάζονται μια τέτοια φωτογραφική. Αν είστε κάτω από το επαγγελματικό επίπεδο, τότε ο ψηφιακός είναι σίγουρα ένας πολύ φθηνότερος τρόπος για να μάθετε τη φωτογραφία από το φιλμ.

Εκπαίδευση – Μπορείτε να μάθετε περισσότερα ως βοηθός σε επαγγελματία φωτογράφο από ότι από οποιοδήποτε βιβλίο ή μάθημα. Βοηθήστε δωρεάν για μερικές εβδομάδες, κάποιον επαγγελματία από το να πληρώνετε για μαθήματα και σίγουρα θα πάρετε πολλά πράγματα! Σηκωθείτε από τον καναπέ και πάτε να βρείτε έναν επαγγελματία που χρειάζεται βοήθεια (μπορείτε να το κάνετε αυτό τα σαββατοκύριακα σας). Αααα... Φυσικά εδώ να μην ξεχάσω να σας πώ να συνεχίσετε να μας διαβάζετε.

Επιλέγοντας τη μάρκα σας - Εντάξει, η Leica, η Canon και η Nikon είναι σαφώς οι κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, αλλά είναι επίσης στην κορυφή όταν πρόκειται για την τιμή. Μερικές απίστευτα καλές φωτογραφικές μηχανές και φακοί παράγονται από άλλες εταιρείες όπως η Sony, η Pentax, η Olympus και η Panasonic. Οι άλλες μάρκες δεν έχουν το όνομα και μπορείτε να κερδίσετε πραγματικά από αυτές.

Χρησιμοποιημένος εξοπλισμός – Αν έχετε πρόβλημα με την τσέπη σας γιατί να μην πάρετε κάποια χρησιμοποιημένα εργαλεία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε μετρητά και αν προσέξετε κατά την επιλογή μπορείτε να πάρετε κορυφαία ποιότητα εξοπλισμού.

Πάρτε ένα καλό εκτυπωτή - Εάν εκτυπώνετε τις φωτογραφίες σας στο σπίτι, τότε θα πρέπει να καταναλώνετε πολύ μελάνι. Το μακροπρόθεσμο κόστος σας θα είναι εξαιρετικά χαμηλό εάν επενδύσετε σε ένα ειδικά κατασκευασμένο εκτυπωτή που έχει σχεδιαστεί για να εκτυπώνει μόνο φωτογραφίες. Χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο εκτυπωτή που έχει σχεδιαστεί για να εκτυπώνει τα πάντα θα χρησιμοποιήσετε πολύ περισσότερο μελάνι και η ποιότητα δεν θα είναι τόσο καλή στις λήψεις!

Το λυπηρό είναι ότι η φωτογραφία μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά ακριβό χόμπι. Σχεδιάστε το αρχικό σας εξοπλισμό έτσι ώστε να είναι ο καλύτερος δυνατός και ευπροσάρμοστος στο μέλλον. Έτσι θα έχετε ιδιαίτερα χαμηλό μακροπρόθεσμο κόστος! Ξέρω ότι αυτές τις μέρες πολλοί θα ξοδέψετε για την αγαπημένη σας ασχολία, ελπίζω να σας βοηθήσαμε στο ελάχιστο.


4 σχόλια to "Σκέψου οικονομικά με 9 τρόπους"

  • Γεια χαρά και καλές γιορτές. Διαβάζω τακτικά το σάιτ και είναι σούπερ. Με... έψισε αυτο που λες για τους εκτυπωτές.
    Μπορείς να δώσεις τρεις τέσσερις επιλογές σε μοντέλα ξεκινώντας -λόγω κρίσης- από την καλή αναλογία ποιότητας-τιμής;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  • Σίγουρα έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου αλλά θα ήθελα να το ψάξω λίγο πριν σου δώσω συγκεκριμένη απάντηση καθώς μπορεί κάτι να έχει αλλάξει το τελευταίο καιρό. Απλά βοήθησέ με στο μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις, περίπου!

  • Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορα και πόσο κοστολογείται, οπότε δεν μπορώ να σου πω κάτι για χρήματα. Οταν μπορείς δώσε τις δικές σου προτάσεις ξεκινώντας από μία φθηνη λύση που αξίζει και προχορώντας σε ποιο... άγρια πράγματα για να μου δώσεις την πρώτη εικόνα πριν προχωρήσω...
    Ευχαριστώ και καλες γιορτές!

  • Δες λίγο αυτό εδώ http://teamrawphotography.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs