• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν αποθηκεύει μόνον πληροφορίες σχετικά με τα pixel της εικόνας, επίσης αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία και την ώρα που μια εικόνα λήφθηκε, το διάφραγμα, την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO και πολλές άλλες ρυθμίσεις της κάμερας. Όλες αυτές οι πληροφορίες, που ονομάζονται επίσης και "μεταδεδομένα" (Metadata) είναι αποθηκευμένα σε ένα αρχείο. Ένας από τους πιο συχνούς τύπους αρχείων είναι το EXIF (Exchangeable Image File). Η Japan Electronics  Industry Development Association (JEIDA) δημιούργησε το EXIF ως πρότυπο για την αποθήκευση πληροφοριών, για να ενθαρρύνει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών απεικόνισης. Αν χρησιμοποιείτε EXIF δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα θυμηθείτε τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήσατε κατά τη λήψη της εικόνας, το EXIF θα κάνει αυτό για σας.

Μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας και αφού μεταφερθεί στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και προβολής εικόνων, το οποίο σας επιτρέπει να εμφανίσετε ή να επεξεργαστείτε τα δεδομένα EXIF. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε θα χάσετε τα στοιχεία EXIF σώζοντας μια φωτογραφία μετά την επεξεργασία πρέπει να διατηρηθεί η αρχική εικόνα σας χρησιμοποιώντας το "Save As" μετά την επεξεργασία αυτή.


0 σχόλια to "Τι είναι EXIF... απλά!"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs