• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Υπάρχει ένας κανόνας στη φωτογραφία που λέει ότι αν θέλετε να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας 100%, πηγαίνετε πιο κοντά. Είναι αλήθεια. Ένας σίγουρος τρόπος για να κρατήσετε μακρυά πάρα πολλά ξένα στοιχεία σε μια φωτογραφία είναι να καλύψετε το κάδρο με το θέμα σας. Γεμίζοντας το κάδρο από άκρη σε άκρη αφήνετε ελάχιστες αμφιβολίες για το ποιός ήταν ο στόχος σας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να πλησιάσετε: Χρησιμοποιήστε έναν τηλεφακό ή πηγαίνετε με τα πόδια πιο κοντά στο θέμα.

Αν και τα κενά σημεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στις φωτογραφίες για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι πολύ πιο πιθανό να αρέσει περισσότερο στους θεατές σας οι λήψεις σας να γεμίζουν με ενδιαφέρον έχοντας πολύ κοντά το θέμα. Η τεχνική αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν τραβάτε φωτογραφίες ανθρώπων των οποίων τα χαρακτηριστικά του προσώπου τείνουν να εξαφανίζονται όταν απομακρύνεσαι από αυτούς.

Η απλή κίνηση να κάνετε το θέμα σας μεγαλύτερο στο κάδρο ιντριγκάρει το θεατή σε μεγαλύτερο βαθμό . Ένα πορτρέτο πολύ κοντινό, για παράδειγμα, βάζει αμέσως το πρόσωπο με πρόσωπο το θεατή με το θέμα σας. Ένα πολύ κοντινό πλάνο μιας αρκούδας, ακόμα και αν το κάνατε με ένα φακό ζουμ στο ζωολογικό κήπο, δημιουργεί ένα θέαμα που κόβει την ανάσα.

Ένα κοινό πρόβλημα εδώ είναι ότι συχνά θέλουμε να γεμίσουμε το κάδρο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαστε καν κοντά. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, όταν στέκεστε μπροστά σε μια σκηνή, επικεντρώνεσε τόσο πολύ στο θέμα σας που ο εγκέφαλός σας έχει παρασυρθεί ώστε να νομίζει ότι το θέμα σας είναι πιο κοντά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Η λύση; Αν νομίζετε ότι είστε αρκετά κοντά στο θέμα σας, κάντε λίγα βήματα προς τα εμπρός και προσπαθήστε ξανά. Λίγο πριν το άνοιγμα του κλείστρου, γυρίστε το μάτι σας γύρω από το κάδρο και δείτε αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μην συμπεριλάβετε.


0 σχόλια to "Πηγαίνετε όσο πιο κοντά γίνεται στο θέμα"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs