• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Αν θέλετε να απομονώσετε το θέμα σας από το περιβάλλον του και να δημιουργήσετε κάποιο βάθος και δράμα, μειώστε το βάθος πεδίου σας. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για τον αναπροσανατολισμό της εστίασης. Ενώ μπορείτε να το πετύχετε αυτό με τη χρησιμοποίηση ενός μεγάλου διαφράγματος, οι περιορισμοί με το φακό σας ή / και το περιβάλλον μπορεί σας δώσουν την ευκαιρία να το πράξετε.
Θα χρειαστείτε μια εικόνα με το θέμα εστιασμένο και κάποια απόσταση μεταξύ αυτού και του υπόβαθρου. Με λίγα λόγια, χρειάζεται να φαίνεται λογικό ότι το βάθος πεδίου θα μπορούσε να είναι ρηχό, οπότε η εικόνα ενός μοντέλου μπροστά σε έναν τοίχο δεν θα είναι πολύ πειστική.

Κάτι σαν αυτό χρειαζόμαστε

Το βάθος πεδίου σου θα πρέπει να τροποποιηθεί σε δύο μέρη: πρώτα στο περιβάλλον σας (τα πάντα εκτός από το θέμα σας), και στη συνέχεια μόνο για το θέμα.

1. Διπλασιάστε το βασικό σας layer και κάντε κλικ στο κουμπί Filter> Blur> Lens Blur. Πάμε να εφαρμόσουμε μια θολούρα στο πάνω Layer ώστε το κάτω να μείνει ανέπαφο και να του κάνουμε mask.



2. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις του Lens Blur όπως επιθυμείτε, και κυρίως το radius αυτό καθορίζει το αποτέλεσμα. Συνήθως μου αρέσει να θολώνω πάρα πολύ και όχι λίγο αφού μπορείτε να μειώσετε πάντα την αδιαφάνεια του θαμπώματος αν έχετε ξεφύγει. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να εφαρμόσετε και να επιστρέψετε στην εικόνα σας.



3. Προσθέστε ένα layer mask στην εικόνα σας και επιλέξετε το Gradient Tool. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις που έχετε είναι σαν αυτές που φαίνονται πιο κάτω:



Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των περιοχών εστίασης και αυτών που δεν είναι σε εστίαση. Μόλις έχετε αποφασίσει για το κομβικό σημείο (συνήθως το θέμα σας), θα κάνετε όλες τις περιοχές μπροστά και πίσω από αυτό θολές με μια σταδιακή μετάβαση.
Στο παράδειγμά μου κάτω, θέλω ο γλάρος να παραμείνει σε τέλεια εστίαση, με το περιβάλλον γύρω από αυτόν να είναι θολό.
Με το εργαλείο gradient επιλεγμένο, κάντε κλικ και σύρετε (στη μάσκα) στην περιοχή γύρω από το θέμα σας. Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο βάθος πεδίου.



4. Επιλέξτε το εργαλείο brush με το foreground  να είναι μαύρο και το backround  λευκό. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για να προσαρμόσετε τη μάσκα σας, έτσι ώστε η τρύπα που μόλις κάναμε να αγκαλιάζει το περίγραμμα του θέματός μας - τον γλάρο.
Με το μέγεθος της βούρτσας κατάλληλο για το θέμα σας, την αδιαφάνεια στο 100%, και ένα επίπεδο σκληρότητας της τάξης του 50% για αρχή, ζωγραφίστε πάνω στο θέμα σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε την σκληρότητα, όπως απαιτείται, αν η μετάβαση από το θολό φόντο στην άκρη του θέματός σας είναι πολύ μαλακή σκληρή.



Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε ένα φυσικό θόλωμα είναι να το κάνετε κατά την λήψη. Ωστόσο, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί το βάθος πεδίου σας και να βοηθήσει στην εξάλειψη έντονων backround - ειδικά σε πορτρέτα – που η χρήση ενός μεγάλου διαφράγματος δεν θα ήταν η σωστή επιλογή. Δοκιμάστε διαφορετικές ρυθμίσεις και μην ακολουθείτε ότι περιγράφεται λεπτομερώς για να πάρετε τα αποτελέσματα που θέλετε.


0 σχόλια to "Αλλάξτε βάθος πεδίου στο Photoshop"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs