• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Το concept και οι οδηγοί στη φωτογραφία είναι δομικά στοιχεία για τη δημιουργία και τη λήψη υπέροχων εικόνων. Ενώ ο κανόνας των τρίτων είναι από τα δομικά στοιχεία της σύνθεσης, η καμπύλη S είναι επίσης κάτι που πρέπει να προσέξουμε.
 

Η καμπύλη  S μπορεί να σε οδηγήσει μέσα ή έξω από μια σκηνή, ξεκινώντας από τη βάση ή τα πλάγια.Ουσιαστικά θα διαμορφώσει  το γράμμα S, είτε δίνοντας έμφαση στη φωτογραφία είτε διαιρώντας τη σύνθεση σε δύο τμήματα.

Η φωτογραφία κάτω, θα παρατηρήσετε ότι δεν ακολουθεί τον κανόνα των τρίτων για την τοποθέτηση του ορίζοντα, αλλά αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Η καμπύλη  S τοποθετείται στο δεξί τρίτο και στο μεγαλύτερο μέρος του καρέ, έτσι δίνοντας έμφαση κάθετα  κάνει ξεχωριστή τη σύνθεση κατά τρόπο ευχάριστο. Η χρήση μιας καμπύλης  S έχει να κάνει με την ισορροπία.


Οι καμπύλες S, επίσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούνται ως διαχωριστές και διαιρέτες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σημείο εστίασης της φωτογραφίας, όπως φαίνεται παρακάτω σε αυτή τη φωτογραφία το χειμώνα στο βουνό.


Ενώ αυτά τα τρία παραδείγματα δείχνουν κυρίως τοπία, οι καμπύλες  S είναι ορατές στα περισσότερα είδη της φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένων των λήψεων ατόμων και ομάδων. Το κλειδί είναι να αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που μας δίνουν αυτές οι ρέουσες γραμμές είτε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας σύνθεσης διαχωρισμού στο πλαίσιο είτε χρησιμοποιώντας την καμπύλη  ως το σημείο εστίασης και χαρακτηριστικό τμήμα της εικόνας.


0 σχόλια to "Σημασία γραμμών S"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs