• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν αποθηκεύσετε τις εικόνες σας σε ένα δισκάκι και τις αφήσετε εκεί.

Δεν έχει πολύ καιρό από τότε που το να είναι κάποιος φωτογράφος σήμαινε ότι έπρεπε να επενδύσει σε μια ακριβή φωτογραφική μηχανή και να εφοδιάζει την φωτογραφική μηχανή με φιλμ συνεχώς. Σήμερα, με την ψηφιακή μορφή, ένας φωτογράφος μπορεί να φωτογραφίζει ότι αυτός επιθυμεί χωρίς να ανησυχεί για το κόστος του φιλμ.

Ενώ υπάρχουν αμέτρητα οφέλη στην ψηφιακή μορφή φωτογραφιών - εξ ου και γιατί είμαστε όλοι εδώ σήμερα σε αυτό το ψηφιακό περιβάλλον - υπάρχουν και κάποια νέα δεδομένα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας.

Ένα πολύ βασικό είναι ότι εφοδιάζεται τους πελάτες σας με ψηφιακά αρνητικά αντί να τους δίνεται εκτυπώσεις των λήψεών σας.

Δίνοντας τις εικόνες σας σε δίσκο είναι αυτό που είναι γνωστό στη βιομηχανία ως "Shoot & Burn", μειώνοντας αποτελεσματικά τη χειρωνακτική εργασία των εκτυπώσεων και δίνοντας στον πελάτη πρόσβαση σε όλες τις εικόνες που περιέχονται στο δίσκο. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια ωραία ιδέα για να εξοικονομήσετε χρόνο και είναι πάντα πολύ ελκυστική για τον πελάτη, σκεφτείτε, ποιος δεν θα ήθελε τις εικόνες του σε δίσκο; Ωστόσο, εάν δεν διαπραγματευτείτε σωστά, δίνοντας ένα δίσκο με εικόνες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των κερδών εκτύπωσης,  του ποιοτικού ελέγχου της εκτύπωσης και τις παρερμηνείας  των δυνατοτήτων σας ως φωτογράφος.

Για παράδειγμα, έχετε παρατηρήσει την ποικιλία της εκτύπωσης και των ιδιοτήτων του χαρτιού μεταξύ των εργαστηρίων; Το πιο πιθανό για τους πελάτες σας, με το δίσκο στο χέρι είναι να βρουν τον πιο βολικό και οικονομικό τρόπο για την εκτύπωση, παρά την έρευνα για την καλύτερη ποιότητα εκτύπωσης. Δίνοντας μόνο εικόνες σε ένα δίσκο, ποτέ δεν ξέρεις αν ή πώς θα εκτυπωθεί και πως θα παρουσιαστεί. Μάλλον αυτό δεν σας κάνει να αισθάνεστε άνετα;

Εν τέλει, καταλαβαίνεται ότι διακυβεύετε η φήμη σας ως φωτογράφου, εάν η επιλογή εκτύπωσης που επιλέγουν δεν είναι ακριβώς στα πρότυπά σας.


Ως φωτογράφος, οι εικόνες που παίρνετε  μοιράζονται με πολλούς τρόπους, μέσω e-mail, στο facebook, slideshows κλπ. Με τόσες πολλές επιλογές ηλεκτρονικής κοινής χρήσης φωτογραφιών διαθέσιμες, είναι εύκολο να δει κάποιος πέρα από τη σημασία της έντυπης εικόνας. Κοιτάζοντας μια εικόνα σε μια οθόνη είναι φανταστική, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το προσωπικό, η αίσθηση που έχουν οι εκτυπώσεις στο χέρι σας, το να γυρίζετε τις σελίδες ενός άλμπουμ, φέρνοντας μια εκτύπωση πιο κοντά για να δείτε τις λεπτομέρειες. Ακόμη και η μυρωδιά που το φωτογραφικό χαρτί μπορεί να σας μεταφέρει. Αυτή είναι η δύναμη της έντυπης φωτογραφίας και θα ήταν τόσο λυπηρό να την παραβλέπουμε.

Μειονεκτήματα οπτικής αποθήκευσης:
Απώλεια ελέγχου της ποιότητας
Απώλεια δυνητικών εισοδημάτων (από εκτυπώσεις)

Τα οφέλη από τη διατήρηση των ψηφιακών αρνητικών στην κατοχή σας:

100% έλεγχος της ποιότητας των εκτυπώσεων.
Οι πελάτες σας θα επιστρέψουν ξανά και ξανά για εκτυπώσεις, έχοντας σας στο μυαλό τους.
Εξασφαλίζει πως οι  πελάτες ξοδεύουν ένα καθορισμένο ποσό για τις υπηρεσίες σας.
Διατηρεί την αξία σας ως φωτογράφο και τις ικανότητές σας.
Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, οι πελάτες απαιτούν ένα δίσκο ή πάνε αλλού. Υπάρχει λογικός συμβιβασμός και για τις δυο πλευρές;
Ναι, υπάρχει!
Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιούν:

Εκτυπώσεις - παρέχετε στους πελάτες σας δείγματα εκτυπώσεων για να επιλέξουν τα καλύτερα ανάμεσα σε εσάς ή κάποιον άλλο.
Ελάχιστη Δαπάνη - Δώστε εικόνες σε δίσκο μόνο όταν οι πελάτες πληρώνουν κάποιο προκαθορισμένο ποσό. Αυτό θα μπορούσε να τους ωθήσει σε εκτυπώσεις ή σε άλμπουμ. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος είναι να έχετε πακέτο εκτύπωσης και πακέτο ψηφιακού δίσκου.

Χαμηλή Ανάλυση Εικόνων - Παροχή δειγμάτων σε δίσκο σε χαμηλή ανάλυση μόνο. Μ’ αυτό τον τρόπο τα επιλεγμένα πλάνα θα εξακολουθούν να εκτυπώνονται από εσάς, για τα πρότυπα ποιότητάς των σας.

Online Gallery - Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες σας να βλέπουν και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους σε έναν υπολογιστή, που είναι βολικό. Ωστόσο, αν θέλουν τις εκτυπώσεις, θα πρέπει να τις παραγγείλουν μέσω μιας online gallery. Αυτό θα σας ανακουφίσει και από το βάρος των δειγμάτων εκτύπωσης.

Υδατογράφημα – προστατέψτε τα ψηφιακά αρχεία σας με ένα υδατογράφημα πνευματικών δικαιωμάτων, και πάλι οι πελάτες θα πρέπει να έρθουν πίσω σε σας για εκτυπώσεις.

Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τις βέλτιστες πρακτικές για την ψηφιακή ζωή, ελπίζω ότι μαζί με τα αρχεία σε σκληρούς δίσκους, έχετε επίσης και κάποιες αγαπημένες φωτογραφίες σε κορνίζες, άλλες που τις κολλάτε στο ψυγείο και άλλες στους τοίχους του γραφείου σας.

Ελπίζω ότι οι πελάτες σας να αντιμετωπίζουν τις εικόνες σας με υπερηφάνεια και με το υδατόσημα σας σε εικόνες τους στο facebook επίσης, πιστέψτε με σας κάνει καλό.

Εσείς τι λέτε;


0 σχόλια to "Ηλεκτρονικό φακέλωμα ή εκτύπωση"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs