• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Η ιδεατή αρμονία χρωμάτων θα ήταν αν ένας φωτογράφος είχε ένα μόνο κύριο θέμα και ένα μόνο βασικό χρώμα. Με τα άλλα χρώματα απλά να συνυπάρχουν για να δίνουν έμφαση στο ήδη υπάρχον θέμα. Με βάση τους κανόνες της ατμοσφαιρικότητας, μια σύνθεση από αρμονικά χρώματα σε κοντινούς τόνους θα κάνει τη σύνθεση ήπια και χαλαρή.
Ακόμα όμως και χρώματα με έντονο κοντράστ αν συνδυαστούν σωστά μεταξύ τους μπορούν να συνθέσουν μια αρμονική εικόνα εφόσον και ο φωτισμός είναι ο κατάλληλος. Ο φωτισμός μπορεί να επηρεάσει τα χρώματα αλλά και η έκθεση που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να κάνει το ίδιο. Υποεκθέτοντας μπορείτε να δώσετε ήπιες εικόνες αλλά και υπερεκθέτοντας όπως και χρησιμοποιώντας φίλτρα μπορείτε να δώσετε έμφασης στις αντιθέσεις.

Για να πετύχετε αρμονία στις λήψεις σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω.

1. Αντίθετα χρώματα

Σε μια μινιμαλιστική εικόνα βρείτε ένα σημείο αιχμής όπου θα έχει ένα πολύ διαφορετικό χρώμα και θα δίνει προοπτική στην εικόνα. Παράδειγμα θα ήταν σε ένα λευκό ή μπεζ δωμάτιο ένα έντονο χρώμα στις μαρκίζες που διατρέχουν γύρω γύρω το δωμάτιο ή κάτι όπως η εικόνα παρακάτω.

2. Σκληρές αποχρώσεις


Χρησιμοποιήστε έντονες αποχρώσεις που κάνουν αντίθεση μεταξύ τους. Όπως θα ήταν ένας χρυσοκίτρινος αμμόλοφος ανάμεσα στο γαλάζιο ουρανό και την καταπράσινη κοιλάδα. Το μπλε και το πράσινο είναι αρμονικά μεταξύ τους, βάζοντας το χρυσό ανατρέπουμε την εικόνα και διατηρούμε την αρμονία.

3. Χρώματα του ηλιοβασιλέματοςΚατά την δύση του ηλίου επικρατούν τα κόκκινα μήλη κύματος, κάνοντας όλες τις αποχρώσεις παρόμοιες και την εικόνα να δείχνει αρμονική.

4. Υποεκτεθειμένη εικόνα


Κάποιες φορές υποεκθέτοντας μπορούμε να έχουμε εξομάλυνση των σκιών που σχηματίζονται ώστε να δέσουμε αρμονικά τα διαφορετικά χρώματα που υπάρχουν στο κάδρο μας.

5. Αποχρώσεις που εναλλάσσονταιΠροσπαθήστε όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν να συμπεριλάβετε στο κάδρο σας αποχρώσεις ενός χρώματος οι οποίες εναλλάσσονται από πιο ανοιχτή σε πιο σκούρα και το ανάποδο. Έτσι δημιουργείται ένα σταδιακό σβήσιμο του χρώματος που προσθέτει αρμονία.

6. Φυσικά χρώματα


Μερικές φορές η φύση προσφέρει την αρμονία από μόνη της. Πάρτε λήψεις με τα χρώματα όπως είναι στον περιβάλλοντα χώρο και η αρμονία της φύσης θα μεταφερθεί στο κάδρο σας χωρίς πολύ κόπο.

7. Πρωινό φως


Αν υποθέσουμε ότι έχουμε το κόκκινο και το μπλε, δυο χρώματα αντίθετα το ένα με το άλλο στο πρωινό φως μπορούν να δέσουν μεταξύ τους αρμονικά και να δώσουν μόνο τα δυο τους μια τέλεια σύνθεση. Πειραματιστείτε με αυτό.

Αυτές είναι μόνο κάποιες γενικές κατευθύνσεις που αν πειραματιστείτε πάνω σε αυτές θα πάρετε όμορφα αποτελέσματα και θα καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα τα οποία περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας.


0 σχόλια to "7 προτάσεις για χρωματική αρμονία"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs