• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Το Vignetting είναι ένα είδος κάδρου που θα δείτε ενίοτε στις φωτογραφίες (κυρίως παλιότερες φωτογραφίες), στο οποίο η εικόνα σβήνει προς τις γωνίες. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα fade out από μαύρο, αλλά και το λευκό χρησιμοποιείται επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Το vignette μπορεί να είναι ένα ισχυρό στοιχείο της φωτογραφίας γιατί έχει μια φυσική τάση να ωθεί το μάτι προς το κέντρο της φωτογραφίας.

Το Vignette μπορεί να παραχθεί φυσικά αν χρησιμοποιείτε ένα φακό που προορίζεται για ένα μικρότερο μέσο (όπως η χρησιμοποίηση ενός φακού dSLR σε μια φιλμ SLR), καθώς ορισμένα κομμάτια του φακού πράγματι μπλοκάρουν κάποιο από το φως από το να καταγραφεί στον αισθητήρα ή το φιλμ. Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι να πάρετε αυτό το αποτέλεσμα, αλλά ο πιο απλός από αυτούς είναι με το Photoshop. Επίσης, με τη χρήση Photoshop μπορείτε να έχετε ένα ευρύτερο φάσμα ελέγχου, δεδομένου ότι μπορεί να το κάνετε πολλές φορές χωρίς να καταστρέψετε pixels.

Οι παρακάτω τεχνικές του Photoshop δεν είναι καταστροφικές (η καταστροφή pixels είναι ένα κακό πράγμα) και εύκολο να προσαρμοστούν. Δείτε προσεκτικά, πώς να το κάνετε:

  • Αφήστε το για τελευταίο βήμα της επεξεργασίας σας στο PHOTOSHOP!
   
  • Δημιουργήστε ένα νέο κενό layer στην κορυφή της στοίβας. Ctrl +Alt+ Shift +N

  • Γεμίστε το με καθαρό λευκό. Shift +Backspace

  • Ρυθμίστε το blend mode στο "Multiply". Alt+ Shift+M

  • Εφαρμόστε το φίλτρο vignette στο νέο layer.
  •  Filter>> Distort>> Lens Correction ...

    • Ρυθμίστε το «Amount» και το «Midpoint» στην ενότητα "Vignette".

    • Πατήστε "OK", και τώρα έχετε αυτό που θέλετε!

    Έχετε προσθέσει vignette στη φωτογραφία με ένα μη καταστροφικό τρόπο για αυτή και με χρήση Photoshop. Αν αποφασίσετε να επανέλθετε στη φωτογραφία σε μεταγενέστερο χρόνο και θέλετε να αλλάξετε το εφέ, απλά ξαναγεμίστε το ανώτερο layer με λευκό και επαναλάβετε τη διόρθωση του φακού. Αυτό δεν είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό (και ζητώ συγγνώμη σε όσους δεν χρησιμοποιούν Photoshop), αλλά είναι ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος που ξέρω.


    1 σχόλια to "Προσθέστε vignetting στο Photoshop"

    Δημοσίευση σχολίου

    Δημοφιλείς αναρτήσεις

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Buy t-shirts

    Social Networks

    Twitter Flickr Facebook

    [To]PICs