• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.


Ακούμε πολλά για πράγματα όπως είναι ο κανόνας των τρίτων και να μην κεντράρουμε το θέμα καλύτερη σύνθεση. Αλλά υπάρχουν φορές που θα έπρεπε στην πραγματικότητα το θέμα σας να είναι στο κέντρο για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την λήψη που θέλετε. Πλάνα δράσης συνήθως σου δίνουν μια ευκαιρία για να τα τραβήξεις. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σπορ, αγώνες, παραστάσεις, κλπ.

Το πρόβλημα με αυτά τα θέματα δράσης είναι ότι το κύριο θέμα συνήθως κινείται αρκετά γρήγορα και έχετε μόνο μία ευκαιρία για να συλλάβετε μια δεδομένη στιγμή. Ξοδεύοντας πολύ χρόνο σκέψης με τους κανόνες σύνθεσης, θα οδηγήσει τελικά στην απώλεια της λήψης όπως έπαθα σήμερα, προσπαθώντας να τραβήξω μια διάσημη τραγουδίστρια που έτρεχε στους διαδρόμους ενός γνωστού εμπορικού κέντρου. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να επιλέξετε να κεντράρετε το θέμα σας (και ορισμένες συμβουλές για τις λήψεις σε δράση): 
 • Είναι ευκολότερο για μια AF φωτογραφική μηχανή να εστιάσει στο θέμα, όταν βρίσκεται στο κέντρο - τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα καθαρό υπόβαθρο και ένα θολό θέμα.

 • Βάλτε στο κέντρο το θέμα σας και δεν θα χάσετε ούτε μία φωτογραφία που οφείλεται στην υπερβολική σκέψη για τη σύνθεση.

 • Αφήστε λίγο έξτρα χώρο γύρω από το κύριο θέμα, ώστε να μπορείτε να το περικόψετε για την καλύτερη σύνθεση αργότερα.

 • Χρησιμοποιήστε τη συνεχή AF για να παρακολουθείτε τη δράση - ειδικά όταν το θέμα κινείται προς ή μακριά από εσάς.

 • Τραβήξτε άμεσα! 
Εδώ μπορούμε να δούμε πως μπορούμε να χάσουμε μέρος του θέματος αν δεν το κεντράρουμε. Ο μοτοσικλετιστής σε λίγα δεύτερα φεύγει από το πλάνο.

 

 Σ' αυτές τις εικόνες προσπαθήσαμε να κρατήσουμε στο κέντρο τον αναβάτη με αποτέλεσμα, να έχουμε μετά την δυνατότητα να περικόψουμε την εικόνα και να δώσουμε αυτό που θέλαμε.


0 σχόλια to "Κεντράρετε το θέμα σε λήψεις δράσης"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs