• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Το να κρατήσετε την φωτογραφική σας μηχανή ασφαλή είναι  μια πρόκληση. Εδώ είναι τέσσερις κίνδυνοι που μπορεί να συναντήσετε για τον εξοπλισμό και τη φωτογραφική μηχανή σας και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτούς.



Νερό - Υγρασία βροχής ή υγρασία στον φακό σας

Άμμος - Κίνδυνος γρατσουνίσματος

Ήλιος - Οι ακτίνες UV είναι ένα σημαντικό ζήτημα που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με φίλτρα

Κρύο - Χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν πάγωμα της υγρασίας





ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΕΣ



Δεν μπορώ να μετρήσω πόσες φορές έχω βρεθεί στη βροχή, τραβώντας φωτογραφίες. Λήψη φωτογραφιών των λουλουδιών με δροσοσταλίδες ή σταγόνες βροχής πάνω τους μπορεί να ενέχουν κινδύνους. Οι ακριβοί φακοί φωτογραφικών μηχανών φαίνεται να προσελκύουν την υγρασία όπως οι μέλισσες το μέλι. Δεν χρειάζεται να κρύβετε την κάμερα κάτω από το παλτό σας ή το μπλουζάκι σας. Υπάρχουν ευκολότεροι τρόποι για να προστατεύσετε τη μηχανή σας από τη βροχή και το χιόνι.

Υπάρχουν τσάντες για κάμερες σε ποικίλα μεγέθη και οι περισσότερες φέρουν κάποια ακόμη στοιχεία που μπορεί να χρειαστείτε για να κρατήσετε τον εξοπλισμό σας ασφαλή ενώ παίρνετε φωτογραφίες στη ύπαιθρο. Μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε μια ειδική θήκη  που θα σας επιτρέψει να φωτογραφίσετε υποβρύχια. Μόλις σήμερα βρήκα ότι μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια φορητή ομπρέλα μόνο για την κάμερά σας. Συνδέεται με το τρίποδο σας και προστατεύει τον εξοπλισμό από τον ήλιο ή τη βροχή.



ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ



Έχετε δει ποτέ μια κάμερα που βρίσκεται απροστάτευτο σε μια πετσέτα στην  παραλία κοντά στο νερό; Αυτό το σενάριο εγκυμονεί δύο κινδύνους. Ο πρώτος είναι το νερό και πάλι. Όντας κοντά στο νερό σημαίνει υψηλή υγρασία από μόνο του. Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής σας θα συγκεντρώσει την υγρασία και μετά…



Ο άλλος κίνδυνος είναι η άμμος. Θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στον καθαρισμό του φακού σας μετά από μια μέρα στην παραλία. Η άμμος ενεργεί ως λιπαντικό και θα καταστρέψει τους ακριβούς φακούς σας. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα για να φυσήξει τα σωματίδια άμμου μακριά, αλλά προσοχή αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται. Προτιμήστε το κλασικό φυσερό, χωρίς χημικά. Να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε υλικά καθαρισμού που έγιναν ειδικά για κάμερες. Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές πωλούν ένα κιτ που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για να να προστατεύσετε τη μηχανή σας από την εξωτερικός παράγοντες.




ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΗΛΙΑ ΜΕ ΦΙΛΤΡΑ



Οι περισσότεροι από αυτά τα κιτ αξεσουάρ που ανέφερα επίσης περιλαμβάνουν φίλτρα. Φίλτρα προστασίας της μηχανή σας από τον ήλιο και τις βλαβερές ακτινες UV. Επίσης, προστατεύουν από τις ηλιακές κηλίδες τις φωτογραφίες σας. Μερικοί φωτογράφοι χρησιμοποιούν ακόμη φίλτρα για ειδικά εφέ.



ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Κοιτάς έξω από το παράθυρο και το χιόνι συσσωρεύεται στα πεύκα. Η πρώτη σκέψη σας είναι να αρπάξετε τη φωτογραφική μηχανή σας για μια βόλτα, έτσι; Λατρεύω το φρέσκο χιόνι πριν έρθουν τα μηχανήματα και το μετατρέψουν σε σωρούς από χώμα. Αλλά και πάλι η φωτογραφική μηχανή σας έχει ανάγκη από τρυφερότητα, προσοχή και αγάπη. Αυτές οι θερμοκρασίες κατάψυξης είναι για μία ακόμη φορά μια πρόσκληση για την υγρασία.



Μια τσάντα για φωτογραφική μηχανή θα σας βοηθήσει, αλλά μπορεί να είναι εξίσου καλό να μπει κάτω από το παλτό σας για να επιτρέψετε τη θερμότητα του σώματος να την κρατήσει ζεστή. Εάν παρατηρήσετε υγρασία στο φακό, επιστρέψτε το συντομότερο δυνατό. Επιτρέψτε στη φωτογραφική σας μηχανή να στεγνώσει. 

Η υπαίθρια φωτογραφία είναι διασκεδαστική και γεμάτη περιπέτεια. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει μέτρα για τη διατήρηση του εξοπλισμό σας ασφαλή, κατά τη λήψη φωτογραφιών έξω.


0 σχόλια to "Προστασία της φωτογραφικής σας"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs