• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Όταν φωτογραφίζετε σε εξωτερικούς χώρους, ο ουρανός είναι συχνά μέρος της εικόνας. Τις περισσότερες φορές, όμως, είναι  δευτερεύων μέσα στο κάδρο. Κρίμα.

Ο ουρανός μπορεί να είναι το επίκεντρο μιας φωτογραφίας - μερικές φορές απλά πρέπει να το κάνετε να συμβεί. Βαθύ μπλε, λευκά σύννεφα, πορτοκαλί και κόκκινα ηλιοβασιλέματα, θυελλώδης καιρός ... είναι πολύ όμορφα. Είναι ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο που μπορείτε να το συλλάβετε σε όλο του το μεγαλείο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για την αξιοποίηση του ουρανού.

ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ

Μερικές φορές τα πράγματα στον ουρανό είναι πιο ενδιαφέροντα από το υλικό στο έδαφος. Αν αυτό συμβαίνει, κάντε τον ουρανό το κύριο θέμα. Χρησιμοποιήστε το έδαφος ή τα δέντρα για σκελετό και τοποθετήστε τον στο κέντρο της προσοχής. Ρυθμίστε την έκθεσή σας για τον ουρανό και αφήστε όλα τα υπόλοιπα να είναι πιο σκοτεινά - αυτό θα βοηθήσει να μην τονιστούν τα άλλα στοιχεία της φωτογραφίας. Συνήθως ο ουρανός υπερεκτίθεται κατά τη λήψη άλλων θεμάτων, οπότε αυτή η μέθοδος είναι ένας ωραίος τρόπος για να ανακατέψετε λίγο την τράπουλα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ

Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να κάνετε τον ουρανό κύριο θέμα σας από το να γεμίσετε το κάδρο με αυτόν. Αφήστε όμως και κάτι άλλο στη φωτογραφία για να δώσετε ενδιαφέρον, ώστε να μην καλυφθεί ολόκληρο το κάδρο με ουρανό.


ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΥΡΥΓΩΝΙΟ ΦΑΚΟ

Ένας καλός τρόπος για να γεμίσει το κάδρο με ουρανό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ευρυγώνιο φακό. Οι ευρείες γωνίες βοηθάνε για να προσθέσετε μια μεγάλης κλίμακας αίσθηση στα πράγματα. Με κάποιους φακούς (όπως  ο 10-20mm που χρησιμοποιώ), μπορείτε πραγματικά να πιάσετε πολύ πάνω από 90 μοίρες γωνία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αρπάξετε ένα κομμάτι του εδάφους κατά τη λήψη του ουρανού. Το άλλο πράγμα που έχω παρατηρήσει είναι ότι σε ευρείες γωνίες τα χρώματα του ουρανού είναι πολύ πιο κορεσμένα και πιο σκούρα από ότι σε μεγαλύτερα εστιακά μήκη. Όταν τραβάτε στα  10mm, ο ουρανός έχει σχεδόν την εμφάνιση που θα περιμένατε από ένα πολωτικό φίλτρο

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΟΛΩΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ


Ένα πολωτικό φίλτρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε δραματικότητα στον ουρανό. Προσθέτει αντίθεση και μπορεί να εμπλουτίσει πραγματικά τα χρώματα. Έχω δει μερικά πραγματικά παραδείγματα "με και χωρίς" που δείχνουν το πραγματικό πλεονέκτημα στη χρήση ένος πολωτικού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πόλωση θα δούμε επόμενο άρθρο.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ


Αναφέρθηκα σε αυτό νωρίτερα. Κατά τη λήψη φωτογραφιών του ουρανού πρέπει να θυμηθείτε να «προσγειώσετε» λίγο τη λήψη σας. Τίποτα άλλο από ουρανός δεν είναι πολύ ελκυστική εικόνα, επειδή είναι δύσκολο να περιγράψει αυτό που θέλεις να πείς. Ένα σημείο μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ουρανό που δίνει την αίσθηση του προσανατολισμού και της κλίμακας αλλά και το σκεπτικό της φωτογραφίας. Δώστε προσοχή σε αυτό που θα χρησιμοποιήσετε ως σημείο, όμως, γιατί συχνά θα αποτελεί το δευτερεύον θέμα στο κάδρο.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ

Λήψεις του ουρανού μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα, αλλά μην ξεχάσετε να το αναμίξετε και με άλλες τεχνικές. Δίνω αυτές τις συμβουλές, διότι μερικές φορές, απλά ξεχνάμε να κοιτάξουμε ψηλά.


0 σχόλια to "Ο ουρανός σε πρώτο πλάνο"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs