• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Οι μπαταρίες είναι μια πολύ σημαντική πτυχή που θα πρέπει να λάβει υπόψη του ένας νέος φωτογράφος (γιατί ο παλιός έχει πάθει κι έχει μάθει). Μερικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (κυρίως οι DSLRs) έρχονται με τις δικές τους επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, έτσι το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε αφού πάρετε τη φωτογραφική μηχανή σας είναι να δείτε αν αυτή είναι αρκετή για σας και αν όχι, μπορείτε να αγοράσετε άλλη μια (ή περισσότερες) , ώστε να μπορείτε να τις αλλάξετε σε περίπτωση που χρειαστεί. Εάν η φωτογραφική σας μηχανή δεν έρχεται με τη δική της επαναφορτιζόμενη μπαταρία, στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι συμβατή με το πρότυπο  ΑΑ.  

 Τι έχει σημασία σε μια μπαταρία:

1. Αριθμός mAh (milliampere-ώρα): Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των επαναφορτιζόμενων μπαταριών που μας λέει πόσο ρεύμα μπορεί να δώσουν. Όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι κι η μπαταρία. Ορίζει πόσο θα κρατήσει μέχρι την επόμενη επαναφόρτιση. Στις μέρες μας οι τιμές είναι πάνω από τα 2500 mAh.


2. Συσκευές Επαναφόρτισης: Το κύριο πράγμα που είναι σημαντικό για αυτές τις συσκευές είναι η ταχύτητα της επαναφόρτισης. Δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ικανότητα των μπαταριών, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι φλέγον θέμα. Βασικά υπάρχουν δύο κατηγορίες: κανονικοί φορτιστές και γρήγοροι φορτιστές. Με τους πρώτους μπορείτε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μέσα σε περίπου 12 ώρες, μερικές φορές περισσότερο, που είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι δεύτεροι, από την άλλη πλευρά, μπορεί να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες σας σε περίπου 3 ώρες και μερικά μοντέλα ακόμα πιο γρήγορα. Η γρήγορη επαναφόρτιση είναι επίσης ο προτεινόμενος τρόπος να το κάνετε ακόμα κι αν κοστίζει πιο ακριβά.



 Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα την αγορά ενός grip με χωρητικότητα δύο μπαταριών και δυνατότητα εναλλαγής με μπαταρίες ΑΑΑ για περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης. 

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να σας βοηθήσουν σχετικά με τις μπαταρίες. Η συμβουλή μας είναι ότι μια μπαταρία δεν είναι ποτέ αρκετή. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ ότι θα χάσω μια λήψη επειδή δεν έχω φορτισμένη την μπαταρία μου.


0 σχόλια to "Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες... ο φίλος μας!"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs