• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Έχετε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας στα χέρια σας και είστε έτοιμοι  να λάβετε τα πρώτα πλάνα. Οι περισσότεροι αρχάριοι σε αυτήν την κατάσταση θα θέσουν  την φωτογραφική μηχανή σε πλήρη αυτόματη λειτουργία, ή σε μία από τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις αυτόματης λειτουργίας. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για αυτούς τους τρόπους ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα και τα όριά τους.

Αυτόματη λειτουργία: Η αυτόματη λειτουργία  λέει στη φωτογραφική σας μηχανή να προβεί σε όλες τις προσαρμογές για να λάβει την καλύτερη φωτογραφία που μπορεί. Ορισμένες κάμερες σας επιτρέπει να κάνετε τις δικές σας ρυθμίσεις για το flash ή την αφαίρεση των κόκκινων ματιών. Αυτή η λειτουργία θα σας χαρίσει όμορφα αποτελέσματα σε πολλές συνήθεις συνθήκες φωτογράφησης, ωστόσο, πρέπει να ξέρετε ότι δεν λέτε στην φωτογραφική σας επιπλέον δεδομένα για τις συνθήκες  και θα πρεπει αυτή να μαντέψει αυτό που θέλετε. Ως αποτέλεσμα ορισμένες από τις ακόλουθες λειτουργίες μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για να τις επιλέξετε, αφού δίνουν στη φωτογραφική μηχανή σας μερικές περισσότερες συμβουλές χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο.

Λειτουργία Πορτραίτου: Όταν αλλάζετε σε λειτουργία πορτραίτου την κάμερά σας αυτό, αυτόματα θα βοηθήσει να κρατήσει το φόντο εκτός εστίασης. Η επιλογή λειτουργίας πορτραίτου λειτουργεί καλύτερα όταν φωτογραφίζετε ένα μόνο θέμα, ώστε να έρθετε αρκετά κοντά στο θέμα σας ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ζουμ, έτσι ώστε το κάδρο σας να περιλαμβάνει μόνο το κεφάλι και τους ώμους του. Επίσης, αν φωτογραφίζετε προς τον ήλιο είναι καλή ιδέα να ενεργοποιήσετε το φλας για να προσθέσετε λίγο φως στο πρόσωπό του.

Λειτουργία macro: Σας επιτρέπει να προχωρήσετε πιο κοντά στο θέμα σας για να λάβετε ένα close up. Είναι κατάλληλο για φωτογράφιση εντόμων, λουλούδιων ή άλλων  μικρων αντικείμένων. Διαφορετικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορεί να έχουν διαφορετικές μακρο δυνατότητες που σημαίνει διαφορετικές αποστάσεις εστίασης, συνήθως μεταξύ 2-10 εκατοστών  απο το σημείο στην κάμερα. Όταν την χρησιμοποιείτε θα παρατηρήσετε ότι η εστίαση είναι πιο δύσκολη καθώς σε μικρές αποστάσεις το βάθος πεδίου είναι πολύ στενό. Κρατήστε φωτογραφική σας μηχανή και το αντικείμενο όσο γίνεται παράλληλα  αλλιώς θα διαπιστώσετε ότι πολλά σημεία θα είναι εκτός εστίασης. Ένα τρίποδο είναι πολύ χρήσιμο σε λήψεις macro, καθώς το βάθος πεδίου είναι τόσο στενό  που ακόμα και αν κινειθήτε προς ελάχιστα μακριά από το θέμα σας μπορεί να βγάλετε το θέμα σας έξω από την εστίαση.

Λειτουργία "τοπίου": Αυτή η λειτουργία είναι σχεδόν ακριβώς το αντίθετο από την λειτουργία πορτραίτου υπό την έννοια ότι ρυθμίζει την κάμερα ώστε να βεβαιωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της σκηνής θα είναι εντος του κάδρου στο μέτρο του δυνατού. Είναι ιδανικό για ευρείες σκηνές, ιδίως όταν  τα σημεία ενδιαφέροντος βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις από την κάμερα. Η φωτογραφική σας μηχανή θα μπορούσε επίσης να επιλέξει μια πιο αργή ταχύτητα κλείστρου σε αυτή την κατάσταση, ώστε να χρειαστεί κι  ένα τρίποδο ή άλλη μέθοδος για την εξασφάλιση της σταθερότητας της φωτογραφικής σας μηχανής.

Νυχτερινή Λήψη: Αυτός είναι μια λειτουργία  για να παίξετε γύρω και να δημιουργήσετε μερικά ενδιαφέροντα πλάνα. Το Night mode είναι για λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και θέτει τη φωτογραφική μηχανή σας σε λειτουργία με μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου για να βοηθήσει στη σύλληψη των λεπτομεριών του φόντου, μπορεί επίσης η μηχανή να αποφασίσει για τη χρήση φλας ώστε να φωτίσει το προσκήνιο (και το θέμα). Εάν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποδο αλλιώς η λήψη  σας θα είναι θολή - ωστόσο, είναι επίσης διασκεδαστικό να θολώσετε εσκεμμένα τα υπόβαθρα σας - ειδικά όταν υπάρχουν φώτα πίσω από το θέμα σας καθώς μπορεί να δώσει μια διαφορετική πινελιά.

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές πλήρως αυτόματες λειτουργίες. Διαφορετικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να έχουν περισσότερους τρόπους αυτόματης λήψης αλλά αυτές είναι οι πιό συνηθισμένες.


0 σχόλια to "Αυτόματες Λειτουργίες DSLR"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs