• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Συχνά μιλάμε για λάθη που μπορεί να γίνουν κατά την λήψη αλλά δεν είναι μόνο αυτά λάθη μπορούν να γίνουν και κατά την επεξεργασία αλλά και μετά. Εδώ είναι κάποια από τα κοινά λάθη και πώς να τα αποφύγετε.

Λήψη με RAW όταν δεν πρέπει. Για κάποιο οι φωτογράφοι αισθάνονται την ανάγκη πάντα να αποθηκεύουν RAW αρχεία, διότι παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε αυτό! Αλλά, δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή, την ανάγκη να λάβετε αρχεία RAW πρέπει να την ερευνήσετε πριν να ξεκινήσετε. Επιπλέον, μια σωστή κατανόηση του πώς θα επεξεργαστείτε την εικόνα μετά είναι απαραίτητη. Οι περισσότεροι μεγάλοι φωτογράφοι είναι απλά μεγάλοι φωτογράφοι και δεν καταδέχονται να καταπιαστούν με την επεξεργασία! Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που χρησιμοποιούν μια ομάδα ψηφιακών καλλιτεχνών για την επεξεργασία και παροχή του τελικού αποτελέσματός τους - θα προτιμούσα να είναι η λήψη, αυτό στο οποίο θα  είστε καλοί. Το JPG δεν είναι πάντα η απάντηση, αλλά δεν είναι και το RAW, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.

Διόρθωση χρώματος σε μια μη καλιμπραρισμένη οθόνη. Είναι το πιο σημαντικό λάθος που μπορεί να κάνετε! Ανεξάρτητα από το αν λαμβάνετε RAW ή JPG, δεν μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε διόρθωση ή αναπροσαρμογή όσον αφορά την ανάδειξη και των  λεπτομερειών των σκιών ή της απόχρωσης και του κορεσμού χωρίς μια σωστά καλιμπραρισμένη οθόνη. Χρησιμοποιώντας μια συσκευή και το κατάλληλο λογισμικό μπορείτε σωστά και με ακρίβεια να ρυθμίσετε οποιοδήποτε κομμάτι μιας ψηφιακής φωτογραφίας, αλλιώς ίσως να κάνετε διορθώσεις με τα μάτια κλειστά. Αν δεν μπορείτε να πάρετε μια τέτοια συσκευή, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να καλιμπράρετε την οθόνη σας χειροκίνητα, αλλά αυτό δεν είναι η ιδανική λύση.


Μετατροπή σε λάθος χρωματικό χώρο. Αν κάνετε εκτυπώσεις, πρέπει πάντα να είναι σε RGB ή sRGB χώρο. Ανεξάρτητα από το τι έχετε διαβάσει στο διαδίκτυο, η CMYK μορφή σπάνια χρησιμοποιείται στη βιομηχανία εκτύπωσης φωτογραφιών αν συνεργάζεστε με ένα παραδοσιακό εργαστήριο εκτύπωσης. Τα καλά εργαστήρια φωτογραφίας τυπώνουν σε RGB.

Δεν αποθηκεύετε τα πρωτότυπά σας. Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία και την αποθήκευση των φωτογραφιών σας, μην σώσετε πάνω από τα πρωτότυπα. Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται και λίγα χρόνια από σήμερα βαριά βινιεταρισμένα, πολλαπλά επεξεργασμένα και επεξεργασία τύπου λομογραφίας μπορεί να είναι λιγότερο ελκυστική. Πάντοτε, να δίνετε στον εαυτό σας έναν τρόπο να πάει πίσω στο αρχικό αρχείο.

Δείξτε το καλύτερό σας, κρατήστε το χειρότερο σας. Ακριβώς επειδή μπορείτε να μεταφορτώσετε ένα σχεδόν απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών στο Flickr, το Facebook και ακόμα και στο δικό σας site, το να δείξετε λάθος πράγματα σε λάθος ανθρώπους είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε. Δείξτε μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες σας στους φίλους, την οικογένεια και τους δυνητικούς πελάτες, και κρατήστε τα χειρότερα πλάνα για το flickr και τα άλλα site της φωτογραφίας, που προσφέρουν ειλικρινή κριτική για να εξετάσετε πώς θα μπορούσατε να βελτιωθείτε προς το καλύτερο. Το να μάθετε από τα λάθη σας είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας για να γίνετε καλύτερος φωτογράφος. 

Η επεξεργασία είναι αναγκαία και ευπρόσδεκτη στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας, με την προϋπόθεση να μην κάνετε αυτά τα ενοχλητικά λάθη. Πάρτε χρόνο κατά την επεξεργασία για να σκεφτείτε γιατί φωτογραφίσατε αυτό που φωτογραφίσατε, έτσι θα μπείτε σε μια διαδικασία σκέψης για το πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας για τα καλύτερα αποτελέσματα.



0 σχόλια to "Συχνά λάθη μετά την λήψη"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs