• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Περιλαμβάνοντας δέντρα σε μια φωτογραφία τοπίου ή ακόμα και ως το κύριο θέμα μιας φωτογραφίας μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε ένα επιπλέον ενδιαφέρον σημείο στη σύνθεση. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα έπρεπε ενδεχομένως να εξετάσετε κατά τη σκέψη για την τοποθέτηση ενός δέντρου στο πλάνο σας.

Μην ξεχνάτε τον κανόνα των τρίτων - σε μια λήψη τοπίου, τα δέντρα είναι ένα πολύ εύκολο στοιχείο που μπορείτε να προσθέσετε και είναι σημαντικό κομμάτι της σύνθεσης του πλάνου κατά μήκος των γραμμών του κανόνα των τρίτων. Δέντρα παρουσιάζονται συχνά τόσο σε οριζόντιες όσο και σε κάθετες γραμμές και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε (και μερικές φορές και στις δύο διαστάσεις),ώστε επωφεληθείτε από αυτά.

Photo by samyaoo

Σκεφτείτε τα ως πλαίσιο – Τα δέντρα μπορεί επίσης συχνά να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για να πλαισιώσετε η να δημιουργήσετε ένα κάδρο σε μια λήψη. Δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δέντρο να καλύψει τα άκρα της εικόνας (τη μια ή τις δύο πλευρές) - όμοια με το πλάνο που ακολουθεί.

Photo by antonis bultadakis

Χρησιμοποιήστε το δέντρο ως οδηγό για το μάτι - Οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως συνθετικό στοιχείο για να επιστήσει την προσοχή στο μάτι σε μια περιοχή (ή το κύριο θέμα) μιας εικόνας. Δείτε στην παρακάτω εικόνα το πώς τα δέντρα από το μπροστά προς τα πίσω φέρνουν το μάτι στο θέμα.

Photo by antonis bultadakis

Τα δέντρα δημιουργούν υπέροχες σιλουέτες - Αν είστε έξω φωτογραφίζοντας τοπία ή το ηλιοβασίλεμα, τότε οι πιθανότητες να συλλάβετε σιλουέτες δέντρων είναι πολύ μεγάλες και πολλές φορές η φωτογραφίες είναι ξεχωριστές. Αυτό μπορεί πραγματικά να προσθέσει πολύ ενδιαφέρον σε μια φωτογραφία.
  
Photo by Nicos X

Μην φοβάστε να γεμίσετε το πλάνο - Ενώ τα δέντρα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πλαισιώσετε ένα πλάνο ή να περιληφθούν στη σύνθεση του τοπίου, μπορούν επίσης να κάνουν για μια θεαματική λήψη ως το κύριο αντικείμενο της εικόνας. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με την πλήρωση της εικόνας με ένα δέντρο.

Photo by PHOTOJAEMIS

Επωφεληθείτε από τα Χρώματα - Αν είστε αρκετά τυχεροί να φωτογραφίζετε στην ύπαιθρο σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους, τα φανταχτερά χρώματα των δέντρων μπορεί να είναι απίστευτα ζωντανά σε κάθε φωτογραφία. Επωφεληθείτε από αυτό όταν είστε εκεί έξω!



Μην ξεχάστε τις αντανακλάσεις - Εάν μπορείτε να βρείτε κάποια λιμνούλα η κάτι τέτοιο, κοντά στα δέντρα, μπορείτε να συνθέσετε συνήθως μερικές αρκετά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με αντανακλάσεις. Να θυμάστε όμως πως, μια αντανάκλαση, δεν θα σώσει μια κακή φωτογραφία, αλλά μια καλή αντανάκλαση ενός δένδρου μπορεί να δημιουργήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα.

Photo by valsador


0 σχόλια to "7 χρήσεις των δέντρων στην σύνθεση"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs