• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Το τρία είναι ένας ισχυρός αριθμός όταν πρόκειται για οπτικές συνθέσεις όπως μια φωτογραφία. Δεν μιλάω για τον κλασικό κανόνα των τρίτων, αλλά τον λιγότερο γνωστό "κανόνα των τριών" - μια ισχυρή κατευθυντήρια γραμμή στη σύνθεση που μπορεί να προσθέσει ένα τεράστιο οπτικό αντίκτυπο στις φωτογραφίες σας.


Ρίξτε μια ματιά στην παραπάνω φωτογραφία. Πόσα πουλιά βλέπετε; Σ’ αυτή τη φωτογραφία είναι αρκετά προφανές το παράδειγμα του κανόνα των τριών - υπάρχουν τρία πουλιά στην λήψη. Εντάξει, ίσως δεν είναι η πιο εντυπωσιακή φωτογραφία που έχετε δει ποτέ, αλλά θα είχε σίγουρα μικρότερο ενδιαφέρον αν επρόκειτο για δύο ή τέσσερα πουλιά και όχι τρία. Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω πλάνο. Απλά δεν είναι τόσο καλό, έτσι; 


Αυτή είναι η δύναμη των τριών. Είναι πιο ελκυστικό οπτικά να έχουμε τρία πράγματα από κάτι και όχι δύο ή τέσσερα. Δεν χρειάζεται καν να είναι το κύριο θέμα που χρησιμοποιεί αυτόν τον κανόνα, μπορεί να εφαρμοστεί και σε δευτερεύοντα θέματα ή υλικό τεκμηρίωσης της λήψης. Το αβαντάζ είναι ότι δημιουργεί μια επιπλέον αίσθηση βάθους στην εικόνα σε σχέση με τα δύο αντικείμενα τα οποία απλά δημιουργούν μια νοητή ευθεία γραμμή που κάνει την εικόνα πιο επίπεδη.

Βλέπετε λοιπόν, ότι τρία οποιαδήποτε όμοια αντικείμενα μπορεί να προσθέσουν κάτι επιπλέον στις φωτογραφίες σας. Ο κανόνας των τριών μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί με διαφορετικούς τρόπους, όπως τρεις γραμμές, τρεις καμπύλες, τρία τμήματα της σύνθεσης, τρία έντονα χρώματα, κλπ. Την επόμενη φορά που πάτε για φωτογράφηση, σκεφτείτε για το πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τον αριθμό τρία στη σύνθεσή σας - θα μπορούσε απλά να προσθέσει αυτό το λίγο επιπλέον για να γίνει η φωτογραφία σας ενδιαφέρουσα.


0 σχόλια to "Το μαγικό 3 της σύνθεσης"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs