• Όμορφες Τοποθεσίες

    Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

  • Άνθρωποι

    Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

  • Φύση

    Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

  • Στούντιο

    Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

  • Φως

    Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Έχετε κοιτάξει ποτέ έξω από το παράθυρο του αεροπλάνου; Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί το ρωτάω. Έχετε κοιτάξει έξω από ένα παράθυρο αεροπλάνου για να δείτε την ομορφιά. Επιθυμήσατε ποτέ να φωτογραφήσετε αυτές τις στιγμές; Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη λήψη φωτογραφιών, ενώ κάνετε μια βόλτα με το αεροπλάνο.



Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν βγάζουν φωτογραφίες από ένα αεροπλάνο είναι να βάλουν το φακό ακριβώς πάνω στο τζάμι του αεροπλάνου. Συνήθως το κάνουμε αυτό ελπίζοντας ότι θα μειωθούν οι αντανακλάσεις. Επίσης, έχουν την αίσθηση ότι έτσι θα πάρουν μια πιο σταθερή λήψη.Το να ακουμπήσετε την κάμερά σας πάνω στο παράθυρο μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αντανάκλαση αλλά ποτέ δεν θα βοηθήσει στη σταθερότητα της λήψης. Αν αφήσετε την κάμερα στο παράθυρο θα ταρακουνηθεί πολύ περισσότερο λόγω των κραδασμών του αεροπλάνου. 



Εάν χρησιμοποιείτε μια DSLR τοποθετήστε ένα hood στο φακό σας. Με αυτό τον τρόπο θα πάτε πιο κοντά στο παράθυρο χωρίς πραγματικά να το αγγίζετε. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική για να λάβετε μια όμορφη εικόνα. Τώρα, χρησιμοποιήστε το ελεύθερο χέρι σας για καπέλο πάνω από το φακό, μ’ αυτό τον τρόπο θα είστε σε θέση να τον προστατέψετε από τις αντανακλάσεις. Τώρα ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια λήψη στον αέρα είναι να φωτογραφήσετε από ένα ανοικτό παράθυρο από το σωστό υψόμετρο. Αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να το κάνουμε (λόγω κόστους), η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να φωτογραφήσουμε από το παράθυρο του αεροπλάνου. 



Πέντε συμβουλές για καλύτερη δουλειά



1. Όταν σκοπεύετε να πάρετε μια εικόνα από το παράθυρο του αεροπλάνου, βάλτε την φωτογραφική μηχανή σας από την αυτόματη εστίαση στη χειροκίνητη εστίαση. Ο λόγος είναι ότι η κάμερα μπερδεύεται όταν τραβάτε μέσα από το γυαλί. Όταν αλλάζετε σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης και κλειδώσετε την εστίαση στο κύριο σημείο εστίασης θα επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα.




2. Τα παράθυρα του αεροπλάνου συχνά πιάνουν πάγο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να βρείτε ένα σημείο για να φωτογραφήσετε ώστε να έχετε πιο καθαρές λήψεις.

 

3. Αν ψάχνετε για εναέρια πλάνα του εδάφους, θα υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες για να το κάνετε. Ως εκ τούτου, το κλειδί είναι να είμαστε έτοιμοι για εκείνες τις στιγμές. Αυτές οι ευκαιρίες εμφανίζονται όταν το αεροπλάνο αρχίζει να κατεβαίνει πριν την προσγείωση ή μετά την απογείωση. Θα έχετε πολύ λίγες ευκαιρίες για να συλλάβετε αυτά τα πλάνα. Ως εκ τούτου, να είστε πάντα έτοιμοι να φωτογραφήσετε την κατάλληλη στιγμή.



4. Σβήνετε πάντα το φλας όταν φωτογραφίζετε στο αεροπλάνο. Ο λόγος είναι ότι ένα flash δεν θα προσφέρει βοήθεια. Ένα ενσωματωμένο φλας θα λειτουργήσει μόνο για λίγα μέτρα και θα επιδεινώσει το πρόβλημα της ανάκλασης.



5. Υπάρχουν στιγμές που το σκηνικό έξω από το αεροπλάνο είναι απλά μαγευτικό. Αυτές είναι οι σκηνές που ποτέ δεν θα θέλετε να χάσετε. Αλλά αφού δείτε αυτές τις σκηνές στον υπολογιστή έχετε την αίσθηση ότι δεν είναι και κανένα αριστούργημα. Όταν φωτογραφίζετε από το αεροπλάνο λοιπόν, βρείτε ένα κύριο θέμα που θα προσθέσει φως και ενδιαφέρον στην φωτογραφία σας.


2 σχόλια to "Φωτογράφηση μέσα από αεροπλάνο"

  • Θα βοηθήσω στο συγκεκριμένο άρθρο με την σωστή ορολογία μιας και η εργασία μου πριν την συνταξιοδότηση ήταν μηχανικός στην Ολυμπιακή αεροπορία.
    Στην νούμερο 1 παράγραφο αναφέρεις «ότι η κάμερα μπερδεύεται όταν τραβάτε μέσα από το γυαλί». Αρχικά δεν είναι γυαλί αλλά ενισχυμένα πλαστικά σε τύπο σάντουιτς πάχους μέχρι και 50mm. Το πλαστικό αυτό όταν πέφτει φως επάνω δεν είναι άχρωμο αλλά έχει μια τάση προς το κίτρινο. Ακόμα, αν έχει καιρό να αλλαχτεί, λόγο του καψίματος από την αστρική ακτινοβολία, το κιτρίνισμα είναι πολύ πιο έντονο. Οι επιβάτες δεν το καταλαβαίνουν. Οπότε οι φωτογραφίες που θα βγουν, θέλουν διόρθωση μέσο του white balance. Ένα άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι να ελέγξετε αν υπάρχουν γρατζουνιές στο πλαστικό. Αν υπάρχουν δημιουργούν ιριδισματα, οπότε καλό είναι να τραβάτε υπό γωνία.
    Στην παράγραφο 2 αναφέρεις. «Τα παράθυρα του αεροπλάνου συχνά πιάνουν πάγο». Τα παράθυρα δεν πιάνουν ποτέ πάγο, λόγο ότι ενδιάμεσα περνά ζεστός αέρας για αυτόν ακριβός τον λόγο. Τυχόν παγιοποίηση της ατράκτου φέρει αεροδυναμικές οπισθέλκουσες με πολλούς κινδύνους. Αν καμιά φορά διακρίνετε μια θολούρα δεν είναι λόγο πάγου, αλλά υγρασία μέσα από την άτρακτο που προέρχεται από τον κλιματισμό του Α/Φ, η οποία λόγο διαφοράς πίεσης ατμοποιείται.
    Αυτά ήθελα να συμπληρώσω.

  • Ευχαριστούμε πολύ Νίκο για τις ενδιαφέρουσες τεχνικές πληροφορίες! Ένας ειδικός πάντα ξέρει την σωστή ορολογία.

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

Like dusty film

[To]PICs