• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.


Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η αναζήτησή μου για φωτογραφικές εφαρμογές στο app store της apple και του android. Εκεί λοιπόν βρήκα κάποιες εφαρμογές που σου προτείνουν πώς να φωτογραφήσεις μοντέλα. Δίνοντάς σου μια ρουτίνα. Αποφάσισα λοιπόν να σας τα μεταφέρω. Αν ξεμείνετε ποτέ από ιδέες και δημιουργικότητα ή απλώς χρειάζεστε μια καθοδήγηση όταν φωτογραφίζετε γυναίκες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω «σκονάκι». Πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι χρησιμοποιούν κάποιες από τις παρακάτω τεχνικές κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Οι παρακάτω πόζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένας μπούσουλας μέχρι και το μοντέλο σας να εξοικειωθεί. Το καλύτερο φυσικά είναι να το αφήσετε να ποζάρει όπως αυτό αισθάνεται άνετα. Κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης μην διστάσετε να συζητήσετε με το μοντέλο πως αισθάνεται με την συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι καλό και θα κάνει και τους δυο σας να αισθανθείτε μεγάλη σιγουριά για αυτό που κάνετε.
Ας τις δούμε, μία προς μία.


1. Ένα πολύ απλό πορτρέτο για να ξεκινήσετε. Πείτε στο μοντέλο να ρίξει το βλέμμα πάνω από τον ώμο της. Μην ξεχνάτε πόσο καλό είναι να αλλάζετε οπτικές γωνίες. Κάνει την φωτογράφηση ενδιαφέρουσα.


2. Στη φωτογράφηση πορτρέτου, τα χέρια είναι συνήθως δεν είναι ορατά ή τουλάχιστον δεν κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Ωστόσο, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί, ζητώντας από το μοντέλο να παίξει με τα χέρια της προσπαθώντας να τα τοποθετήσει σε διαφορετικές θέσεις γύρω από το κεφάλι ή το πρόσωπό της. Να θυμάστε, όμως: Όχι παλάμες και τα χέρια πρέπει να φαίνονται μόνο στο πλάι!


3. Να χρησιμοποιείτε τους κανόνες, όπως η σύνθεση ή ο κανόνας των τρίτων. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να δώσετε ενδιαφέροντα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις διαγώνιους. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε πάντα την κάμερά σας σε μια ευθεία. Μην φοβάστε να δώσετε κλίση, μπορεί να επιτύχετε μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη προοπτική.


4. Μια πολύ όμορφη στάση για ένα καθιστό μοντέλο. Τα γόνατα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Τραβήξτε από λίγο πιο ψηλά.

5. Άλλη μια πόζα με το μοντέλο να βρίσκεται στο έδαφος. Κατέβα κι εσύ κάτω και φωτογράφησε σχεδόν από το επίπεδο του εδάφους.

6. Άλλη μια παραλλαγή με το μοντέλο να ποζάρει ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Και τα δύο χέρια θα μπορούσαν κάλλιστα να ακουμπούν στο έδαφος. Λειτουργεί πολύ καλά σε εξωτερικούς χώρους, στο γρασίδι ή σε ένα λιβάδι με αγριολούλουδα, για παράδειγμα.

7. Μια βασική και εύκολη πόζα, αλλά εκπληκτική. Κατεβείτε χαμηλά και να φωτογραφίστε σχεδόν από το επίπεδο του εδάφους. Στη συνέχεια προσπαθήστε να κινηθείτε σταδιακά γύρω από το μοντέλο κάνοντας λήψεις. Επίσης, ζητήστε από το μοντέλο σας να αλλάξει θέσεις στο κεφάλι και τα χέρια.


8. Μια ακόμα εύκολη αλλά πανέμορφη στάση για όλους τους τύπους σώματος. Δοκιμάστε με το χέρι και το πόδι σε διαφορετικές θέσεις. Να θυμάστε ότι πρέπει να εστιάσετε στα μάτια του μοντέλου!

9. Λειτουργεί καλά σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών: Το μοντέλο, για παράδειγμα, μπορεί να βρίσκεται σε ένα κρεβάτι, στο έδαφος, πάνω στο χορτάρι, ή σε μια αμμώδη παραλία. Φωτογραφίστε από μια πολύ χαμηλή γωνία και επικεντρωθείτε στα μάτια.

10. Πανέμορφο και εύκολο, τόσο που δε χρειάζεται άλλη εξήγηση.


11. Μια άλλη απλή και ευγενική στάση για ένα μοντέλο που κάθεται στο έδαφος. Δοκιμάστε διαφορετικές γωνίες.

12. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αναδείξετε ένα όμορφο σώμα. Λειτουργεί πολύ καλά αν θέλετε να φωτογραφήσετε μια σιλουέτα. Φωτογραφίζοντας δηλαδή πίσω από ένα φωτεινό φόντο.

13. Μια απλή και casual πόζα. Πολλές παραλλαγές της είναι δυνατές. Ζητήστε από το μοντέλο να στρίψει το σώμα της, πειραματίζεται με τη θέση του χεριού και να δοκιμάσετε διάφορες γωνίες για το κεφάλι.


14. Ακόμα μια εύκολη και κομψή στάση. Το μοντέλο στρέφει ελαφρά προς την πλευρά της, με τα χέρια στις πίσω τσέπες. 15. Η κλίση ελαφρά προς τα εμπρός μπορεί να είναι μια πολύ ελκυστική πόζα. Είναι ένας εκλεπτυσμένος τρόπος για να τονίσετε το πάνω μέρος του σώματος.


16. Μια αισθησιακή πόζα. Κρατώντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι τονίζονται οι καμπύλες του σώματος. Λειτουργεί με κατάλληλους τύπους σώματος.

17. Ατελείωτες είναι οι παραλλαγές για αυτή την πόζα με το μοντέλο να στέκεται σε όρθια θέση. Αυτή η στάση είναι απλώς η αφετηρία. Ζητήστε από το μοντέλο να γυρίσει λίγο το σώμα της, να αλλάξει θέση το χέρι, το κεφάλι και κατευθύνσεις στα μάτια κλπ.

18. Μια χαλαρή στάση με το μοντέλο σε όρθια θέση να στηρίζει την πλάτη της στον τοίχο. Θυμηθείτε ότι το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τοίχο όχι μόνο για στηρίξει την πλάτη της, αλλά και να βάλει τα χέρια της, ή ένα πόδι.

19. Να σημειώσω ότι οι όρθιες στάσεις είναι πολύ απαιτητικές και λειτουργούν ικανοποιητικά μόνο για αθλητικούς τύπους σώματος. Η λογική αυτής της πόζας είναι απλή: Το σώμα πρέπει να σχηματιστεί αψίδα σε σχήμα S, τα χέρια πρέπει να είναι χαλαρά, ενώ το βάρος στηρίζεται σε ένα μόνο πόδι.

20. Μια ακόμα στάση για αθλητικά μοντέλα. Πολλές παραλλαγές είναι δυνατές. Για να βρούμε την καλύτερη στάση του σώματος. Πείτε το μοντέλο να κινεί αργά τα χέρια και να στρίβει το σώμα της συνεχώς. Όταν βλέπετε μια καλή παραλλαγή, να ζητήσετε από το μοντέλο σας να σταθεί ώστε να πάρετε μερικές λήψεις. Επαναλάβετέ το για όλες τις καλές παραλλαγές.

21. Μια απόλυτα ρομαντική και ευαίσθητη στάση. Οποιοδήποτε είδος υφάσματος (ακόμη και μια κουρτίνα) μπορεί να φανεί χρήσιμο. Σημειώστε ότι το πίσω μέρος δεν χρειάζεται να είναι εντελώς γυμνό. Ακόμα κι ένας γυμνός ώμος θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκετά καλά.

Ορίστε λοιπόν πως θα ξεκινήσετε μια φωτογράφηση για να σπάσει πιο γρήγορα ο πάγος. Όλες αυτές οι στάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά ως σημείο εκκίνησης και να προχωρήσετε παρακάτω με την δική σας καθοδήγηση προς το μοντέλο. Δημιουργήστε ατελείωτες παραλλαγές, είναι σημαντικό! Ακριβώς για να είστε δημιουργικοί θα πρέπει να προσαρμόσετε τη στάση ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα, να δοκιμάσετε διαφορετικές γωνίες λήψης και να ζητήσει από το θέμα σας για να αλλάξει χέρι, να κουνήσει το κεφάλι ή να τοποθετήσει αλλιώς το πόδι κλπ.)

Τα application μπορείτε να τα βρείτε με τις παρακάτω υπερσυνδέσεις.
0 σχόλια to "Πόζες φωτογράφησης θηλυκών μοντέλων"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs