• Όμορφες Τοποθεσίες

  Ερευνήστε, βρείτε, ταξιδέψτε σε μέρη ξεχωριστά. Παντού γύρω μας υπάρχουν μέρη με ομορφιές που σας περιμένουν να τις αποκαλύψετε. Μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακρυά ή τρία τετράγωνα παρακάτω.

 • Άνθρωποι

  Ανακαλύψτε την ομορφιά που μπορεί να βρίσκεται σε ένα δάκρυ, σε μια κραυγή, σε ένα χαμόγελο. Παρτέ πινέλο και τα την RGB παλέτα σας και ζωγραφίστε πορτραίτα γεμάτα συναίσθημα...

 • Φύση

  Πετάει πετάει ο γαϊδαρος; Μπορεί ο γαΐδαρος να μην πετάει αλλά πετούν τα πουλιά και διάφορα έντομα. Η μαγεία της φύσης προσφέρει εξαιρετικά κάδρα για έναν φωτογράφο είτε πηγάζει από το πέταγμα ενός πουλιού, είτε από την απορημένη μουσούδα του αγαπημένου μας γαϊδαράκου.

 • Στούντιο

  Πολλές φορές τα τεχνικά μέσα και η ηρεμία του studio μας προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Εργαστείτε μέσα σε αυτό και εκμεταλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνει για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα.

 • Φως

  Αν δεν υπήρχε το φώς δεν θα υπήρχε φωτογραφία, δε θα υπήρχαν άνθρωποι, δε θα υπήρχε η γη. Τα όμορφα κόλπα του, μπορούν να σας κάνουν να ασχολείστε ώρες με αυτό αλλά ακόμα και να καταστρέψουν μία φωτογραφία σας. Το φως είναι ο σύμμαχός σας, στηριχτείτε πάνω του αλλά προσέξτε τις κινήσεις του.

Όλα τα pixel σε μια ψηφιακή εικόνα έχουν μία τετράγωνη μορφή. Για το λόγο αυτό αν κάνετε ζουμ σε περιοχές όπου υπάρχουν διαγώνιες γραμμές ή κύκλοι, θα παρατηρήσετε ότι έχουν μια οδοντωτή εμφάνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα aliasing ή βαθμωτό. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα.


Το anti-aliasing είναι ένας αλγόριθμος που κάνει αυτό το είδος των άκρων που είδαμε πολύ πιο ομαλές. Η βασική ιδέα πίσω από αυτόν τον αλγόριθμο είναι να δημιουργήσει γειτονικά pixel από την εμφάνιση του μέσου όρου των τριγύρω pixel τους. Αυτό θα δημιουργήσει μια πολύ ομαλότερη εικόνα στα άκρα και αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της εμφάνισης της εικόνας. Αυτός ο αλγόριθμος εφαρμόζεται συνήθως στο λογισμικό που εμφανίζει τις εικόνες, αλλά υπάρχουν και κάμερες που έχουν anti-aliasing ενσωματωμένο στο firmware τους. Εδώ μπορείτε να δείτε την παραπάνω εικόνα με ένα anti-aliasing 16x.


0 σχόλια to "Aliasing και Antialiasing"

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Buy t-shirts

Social Networks

Twitter Flickr Facebook

[To]PICs